COVID-19: TERUG NAAR DE WERKPLEK - Aanpassing van werkplekken en veiligheidsmaatregelen voor werknemers

EU-Richtsnoer COVID-19: Terug naar de werkplek

Nadenken over terugkeer naar de werkplek?
Hoewel het advies om zoveel mogelijk thuis te werken nog steeds geldt, denken veel organisaties na over wanneer en hoe medewerkers kunnen terugkeren. Welke veiligheidsmaatregelen zijn nodig en op welke manieren moet en kan de werkplek worden aangepast? Het is te lezen in de nieuwe richtlijn van European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA)

Deze niet-bindende richtsnoeren zijn bedoeld om werkgevers en werknemers veilig en gezond te houden in een werkomgeving die door de COVID-19-pandemie ingrijpend is veranderd.

In de richtsnoeren vindt u advies over risicobeoordeling en passende maatregelen, zoals het tot een minimum beperken van de blootstelling aan het virus, het hervatten van het werk, het omgaan met verzuim en het aansturen van werknemers die thuiswerken.
De betrokkenheid van werknemers en de zorg voor degenen die ziek zijn geweest zijn ook opgenomen in de richtsnoeren, evenals informatie en links voor tal van sectoren, beroepen en landen.

EU-Richtsnoer COVID-19: Terug naar de werkplek 1

Download via onderstaande knop het EU-Richtsnoer COVID-19: Terug naar de werkplek – aanpassing van werkplekken en veiligheidsmaatregelen voor werknemers

 

De publicatiedatum van dit document is 24 april 2020. Het bijbehorende OSHwiki-artikel wordt periodiek herzien en is hier beschikbaar.

Bron: OSHA Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk

Scroll naar boven