Ontruimingsplattegronden Bedrijfsnoodplan Ontruimingsplan Calamiteitenplan Vluchtroute - Noodtrap

Zijn de ontruimingsplattegronden nog up-to-date?

Zijn uw ontruimingsplattegronden nog up-to-date?

 

Een ontruimingsplattegrond (ook wel vluchtwegplattegrond of evacuatieplattegrond genoemd) is bedoeld om gebruikers van een gebouw te informeren hoe ze het gebouw in geval van nood moeten verlaten. De doelstelling van ontruimingsplattegronden is het informeren van alle aanwezigen in het gebouw, die geen veiligheidskundige achtergrond hebben, over de vluchtmogelijkheden.Op de plattegrond staat alleen de op deze doelgroep afgestemde informatie. De plattegrond moet bijdragen aan het veilig en zelfstandig verlaten van het gebouw door alle aanwezigen. De informatie is in eerste plaats bedoeld voor een preventieve oriëntatie en instructie voor het geval zich een noodsituatie voordoet.

Zijn de ontruimingsplattegronden nog up-to-date? 1NEN 1414

 

NEN 1414 stelt eisen aan de inhoud, vorm, kleuren, teksten en veel andere details van de plattegrond. Ontruimingsplattegronden moeten eenvoudig en goed leesbaar zijn zodat iedereen de tekening begrijpt. De taal moet gangbaar zijn in de gegeven situatie. Van Dalen Risico Inventarisatie & Advies verzorgt ontruimingsplattegronden conform de richtlijnen van de NEN 1414.

Meer informatie?


Kijk ook eens bij de meest gestelde vragen voer ontruimingsplattegronden voor meer informatie.

Heeft u nog vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte of meer informatie aan.

Scroll naar boven